#EducaţiePeBune

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#EducaţiePeBune

5 octombrie, 2016 @ 11:30 am - 1:00 pm

Sărbătorim Ziua Mondială a Educaţiei alături de Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja (n. 1985București) este un antreprenor civic. A fondat și condus “Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și “Fundația CAESAR” (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români). Este căsătorit și are un copil.

burduja-11-of-11

Din 2012 până în 2015 a lucrat ca Specialist în Dezvoltare la Banca Mondială, la sediul central din Washington D.C., coordonând proiecte pentru regiunea Europa și Asia Centrală, inclusiv în România. A fost autor principal sau co-autor la 22 de rapoarte tehnice pentru România. A susținut în cadrul Băncii Mondiale prezentarea premiată „Reshaping the Economic Geography of Romania”.

burduja-8-of-11

Între 2011-2012 a fost Consultant al Dalberg Global Development Advisors, companie de consiliere strategică care dezvoltă strategii de țară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru țările emergente, în parteneriat cu organizații ca G20Banca MondialăOrganizația Națiunilor Unite ș.a.

A efectuat stagii de practică în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) – Comisia Economică pentru Europa, la Geneva, în cadrul prestigioasei companii de consultanță McKinsey&Co., la București, precum și la Ministerul Afacerilor Externe – Divizia NATO, la National Endowment for Democracy (Washington DC) și la Freeman Spogli Institute for International Studies (Stanford CA), unde a colaborat ca asistent al reputatului analist politic, Prof. Dr. Larry Diamond. La Harvard a colaborat, printre alții, cu profesorii Steve Jarding și David Gergen.

burduja-6-of-11

A fost selectat de revista Forbes în prima promoție „30 sub 30” din România.

Sebastian Burduja a absolvit cu titlul de “Phi Beta Kappa Universitatea Stanford” din Statele Unite, with honors and with distinction, cu specializarea principală în Politică și sub-specializări în Economie și Sociologie. Calificativul „with distinction” se acordă studenților cu media generală între primii 15% iar calificativul „honors” se acordă în urma recomandării departamentelor de specialitate pentru o lucrare proprie de nivel avansat, conform Universității Stanford.

burduja-10-of-11

Din 2008 până în 2011, și-a continuat studiile la Universitatea Harvard, fiind David M. Rubenstein Fellow și absolvind în paralel două programe de masterat: MBA la Harvard Business School și MPP la Harvard Kennedy School of Government. S-a distins în 2009 și 2010 prin rezultate academice deosebite, inclusiv distincțiile „First Year Honors” and „Second Year Honors”, acordată celor mai buni studenți la Harvard Business School.

În România a absolvit cursurile “Colegiului Național Mihai Viteazul” de la București. Este absolvent și șef de promoție al “Școlii Nr. 11 Ion Heliade Rădulescu.”

Sebastian Burduja  a publicat articole în jurnale de specialitate din Statele Unite, axându-se în special pe tema democrației din România și necesitatea consolidării ei. În 2015 a publicat la Editura Humanitas lucrarea „Între speranță și deziluzie. Democrație și anticorupție în România Postcomunistă”, care prezintă „în viziune proprie parcursul postcomunist al democrației românești, având ca punct de referință aspectul care a reprezentat – în opinie personală – principalul obstacol în calea acestei evoluții: corupția politică.” Cartea are la bază lucrarea de diplomă de la Universitatea Stanford, notată cu calificativul A+. Prefața cărții este semnată deLarry Diamond, iar postfața de Vladimir Tismăneanu.

burduja-7-of-11

In 2016 este Președinte de Onoare și fondator al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și membru fondator al Fundației CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români). Este membru al filialei Washington D.C. a Global Shapers, o comunitate dezvoltată de Forumul Economic Mondial pentru tinerii cu mare potențial de a fi lideri în societate.

burduja-1-of-11

Este unul dintre cei mai cunoscuți români din generația formată în anii 1990. Povestea lui Sebastian Burduja a fost redată de unele dintre cele mai importante publicații din România: GândulRevista CariereQ MagazineAgerpresCotidianul, campania Viitorul RomânieiRealitatea TVRevista PsychologiesAdevărulNașulEvenimentul ZileiIncome, Magazine, Capital, ziare.com (interviu care a câștigat premiul I la concursul de presă „Susținem performanța”), psnewsTVR.

tianu-si-damian

[Sebastian Burduja şi elevul Damian Pancu la TVR-Iaşi/4.X.2016]

Detalii

Data:
5 octombrie, 2016
Timp:
11:30 am - 1:00 pm

Organizatori

Prof. Mihai Capşa Togan
Damian Pancu

Loc de întâlnire

Liceul Carol I – CDI
Republicii nr. 21
Bicaz, Neamt România
+ Harta Google
Telefon:
+4 023 325 3541

Fără comentarii

Postaţi un comentariu