Punctul de plecare a acțiunii de voluntariat este biblioteca liceului – „căminul cărților”, de unde cei 18 elevi participanți pornesc spre centrul orașului, fiecare ținând în mâini câte o carte adusă de acasă, pe care urmează să o doneze trecătorilor.

Flashmob-ul va avea loc în fața primăriei orașului la ora 12:10, un loc animat de obicei, care se află pe traseul de întoarcere acasă a elevilor de gimnaziu și, timp de 5 minute, citesc dintr-o carte adusă de fiecare dintre ei din biblioteca personală.

Elevii participanți (care până în momentul acțiunii s-au comportat normal, fără a trage atenția) formează 2 cercuri, așezați spate în spate, cu fața la publicul accidental. Fiecare carte va avea un semn de carte, realizat de elevi, care va conține informații despre mișcarea desfășurată.

După realizarea acțiunii elevii vor pleca pur și simplu de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, unul dintre ei așezând pe treptele instituției o foaie care să ofere informații despre activitatea de voluntariat desfășurată si scopul acesteia.

Donează o carte
Donează o carte

Am ales flashmob-ul deoarece am dorit ca impactul acțiunii supra comunității locale să fie cât mai mare (prin ingeniozitate, atractivitate și o bună planificare), iar pentru elevii mei participanți înseamnă un real câștig în ceea ce privește dezvoltarea spiritului de echipă, a spontaneității, a seriozității, a capacităților de planificare, crearea senzației de apartenență la o acțiune comună, care iese din steriotipurile de comportament.

Acțiunea de voluntariat descrisă mai sus face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a lecturii în rândul copiilor, care se va desfășura tot cu elevii liceului „Carol I’’ Bicaz: vizită cu donare de cărți la secția de pediatrie a Spitalului din Bicaz (de Ziua Internațională a voluntariatului), organizarea unor momente de artistice copiilor internați și oferirea unor mici cadouri(de Crăciun) și implicarea bisericii prin desfășurarea unor acțiuni interdisciplinare cu colegii care predau religia și limba română.

Profesor doctor - 2014 Grad didactic I - 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *