Elevii de la Liceul ”Carol I” din Bicaz au atins o performanță remarcabilă vineri, 19 februarie, reușind să se califice la etapa națională a concursului interdisciplinar „Cultură și civilizație în România”.

Concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamţ, la faza pe județ înscriindu-se două echipaje: unul care a reprezentat Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” şi unul care a reprezentat Liceul „Carol I” din Bicaz.

Lupta a fost cu atât mai interesantă cu cât cele două echipaje și-au ales o temă comună, avându-l ca „muză” pe renumitul fotograf român Adolphe Chevallier. Practic, diferența dintre cele două echipe a fost făcută de elevii care au avut o prezentare mai bună și mai convingătoare.

Elevii Sîrbu Daniel, Raluca Paleu – clasa a XI-a şi Flueraş Patricia – clasa a X-a, de la liceul din Bicaz, coordonaţi de profesorii Sîrbu Xenia şi Mihai Apopei au ales tema „Valea Muntelui – Tradiţii şi valori culturale imortalizate în arta fotografică a lui Adolphe Chevallier”.

Cu un punctaj foarte apropiat de locul I au fost şi elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamţ, coordonaţi de către profesoara Mihaela Gherghelescu. Tema abordată de acest echipaj a fost „Adolphe Chevallier – cavalerul Văii Bistriţei”. Membrii echipajului au fost: Andrei Paula, Cojocariu Denisa, clasa a XI-a şi Bevzic Dorin, clasa a X-a.

„Adresăm felicitări celor două echipaje şi colegilor profesori coordonatori, menţionând că acest concurs este unul dintre cele mai dificile deoarece aspectele de cercetare istorică întrec demersul teoretic şi pornesc de la ideea generoasă de reconstrucţie a memoriei identitare, fără abateri de la sursele istorice”, a precizat inspectorul Elena Preda, purtător de cuvânt al ISJ Neamț.

Elevii din Bicaz nu sunt la prima „ispravă” de acest gen, în anul școlar 2013-2014, aceștia reușind să obțină premiul special la etapa națională.

În acest an, finala va avea loc la Suceava, în perioada 30 mai – 2 iunie. Sursa foto: Facebook – CN „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț.


Articol realizat de Marian TEODOROF

pentru ziarul ZCH  numărul din 23 februarie 2016

Profesor doctor - 2014 Grad didactic I - 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *