Scriu şi editez, deci am mai multe şanse să reuşesc

Într-o lume în continuă devenire, într-un univers care se redescoperă mereu, profesorii şi adolescenții prinşi  în vâltoarea tumultului educaţional şi sufletesc caută, se întreabă, descoperă, eşuează şi caută iar, se entuziasmează uşor, se plictisesc repede, înțeleg, privesc şi ascultă, iată de ce apar publicaţiile.

Publicând în revista liceului, indiferent de numele şi conţinutul ei, dovedeşti că ai calităţi, că te implici, dar mai ales dovedeşti capacitatea de a învăţa şi de a te perfecţiona, elemente atât de căutate de angajatori în CV-ul profesioniştilor. Iată de ce, le oferim elevilor noştri, şi nu numai,  permanent, posibilitatea de afirmare devenind autori în cadrul publicaţiilor editate de Liceul Carol I Bicaz.

Apariţia primului Anuar al Liceului Carol I din Bicaz, după 60 de ani de existenţă a Instituţiei de educaţie, periodic care atrage, încă de la debutul său, autori valoroşi şi profesori de elită nemţeană şi universitară ce abordează teme interesante, valoroase sau chiar inedite din domeniul culturii şi ştiinţei, dar şi din cel al cercetării universitare.