Nu mă așteptam să îmi placă așa mult facultatea pe care am ales-o, dar văd că pe parcursul fiecărui curs, mi-am dat seama că asta e ceea ce o să fac: o să fiu inginer, și încă unul bun. În fiecare semestru, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică, alocă o săptămână proiectului Construct Info. Scopul proiectului este acela de a aduce mai aproape  firme importante din domeniul tehnic, astfel încât noi, studenții, să avem cât mai multe informații despre calea pe care am ales-o și despre locurile de muncă din domeniu. Am avut ocazia să particip la a XXlll-a ediție și am realizat că a fost o experiență benefică pentru mine.

Concursul ”Un pas spre inginerie”(25 noiembrie 2015), la care au participat 10 echipe, a avut ca scop construcția unei structuri, pod suspendat sau clădire, din materiale reciclabile. Structura construită de echipa din care am făcut parte a fost ”fabricată” din 150 de bețe de frigărui, o rolă mare de bandă adezivă, o coală de carton A2 și 6 bride mici și totul în 3 ore. Impresionant este că structura  a ținut o masă de 5 kg la ”etajul superior”, ceea ce ne-a făcut foarte mândrii. Nu am obținut un loc pe podium, însă ne-am simțit ca niște adevărați ingineri.

raluca_002

Domnul profesor de Istoria Construcțiilor și Betoane, are obiceiul ca la fiecare curs să ne amintească ce norocoși suntem să  putem construi, să facem un adăpost sub cerul liber. De asemenea, o analogie foarte sugestivă a dânsului, între o construcție și corpul uman mi-a rămas în minte..
Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *