Nu este posibil să ajuţi cu adevărat o altă persoană fără să iţi dai seama de ajutorul pe care tu însuţi îl primeşti. – Nunzio Galantino, profesor

În concepţia noastră voluntariatul este o componentă fundamentală a societăţii civile. Voluntariatul însufleţeşte cele mai nobile aspiraţii ale omenirii – pacea, libertatea, oportunitatea, siguranţa.
În această epocă a globalizării şi a schimbărilor continue, lumea devine din ce în ce mai mică, mai interdependentă, mai complexă. Liceul Carol I încurajează voluntariatul, atât la nivel individual cât şi de grup, fiind pentru noi o modalitate prin care:

  1. putem susţine valorile legate de comunitate, de serviciul adus aproapelui şi de ataşamentul faţă de acesta;
  2. elevii pot să îşi exercite drepturile şi responsabilităţile de membri ai comunităţilor, în timp ce învaţă şi se dezvoltă pe parcursul întregii vieţi, realizându-şi astfel întregul potenţial uman;
  3. se pot stabili puncte de legatură între diferenţele care ne despart, astfel încât să putem trăi împreună în comunităţii sănătoase, puternice, şi să lucrăm la identificarea soluţiilor, la provocările pe care le întâlnim şi să conturăm destinul elevilor noştri.

Pentru comunitatea Liceului Carol I voluntariatul reprezintă un element esenţial în educaţia tinerilor noştri contribuind la evoluţia şi dezvoltarea societăţii civile.

Profesor doctor - 2014 Grad didactic I - 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *