">

Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

20.12.2022 - COLINDE și COLINDĂTORI la Liceul Carol I Bicaz

Descriere imagine

Astăzi au răsunat cântecele care vestesc sărbătoarea sfântă a Crăciunului prima dată la cea dintâi casă din Bicaz, Primăria orașului, unde tinerii colindători au fost așteptați și primiți după datina strămoșească, apoi la Biblioteca "Mihai Eminescu" Bicaz, unde am întâlnit gazde primitoare cu suflet cald, apoi la școala noastră, unde elevii au colindat și au rostit urături pentru profesorii lor. Nu în ultimul rând, colindele au răsunat și la I.S.J. Neamț prin vocea unui grup de profesori inimoși și elevi iubitori de tradiție.

Descriere imagine

Proiectul educațional "Tradiții si obiceiuri de Crăciun" se află deja la a doua ediție, anul acesta alăturându-se un număr și mai mare de elevi și profesori.

Descriere imagine

Mulțumiri speciale tuturor celor care ne-au primit, precum și doamnelor profesoare Geta Vasilache, Xenia Sîrbu, Gianina Hreniuc, care au pregătit cei aproape 80 de elevi colindători, grupului de cadre didactice care au interpretat cu sensibilitate colinde tradiționale românești, elevilor care au interpretat sceneta de Crăciun și doamnei profesoare Iulia Popescu precum și grupului de elevi care au reînviat tradiția mersului cu ursul în Ajun de Crăciun.

Descriere imagine

Conducerea școlii apreciază în mod deosebit efortul celor care au contribuit la acest proiect de suflet.

Sărbători binecuvântate!

Descriere imagine

Text director adj. prof. Suzana Hrap