Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Balul Bobocilor 2023

Ieri, 17 noiembrie 2023, a avut loc cel mai așteptat moment din viața liceenilor, Balul Bobocilor Liceului “Carol I” Bicaz, bal care pentru unii înseamnă primul pas pe poarta de intrare a liceului, iar pentru alții ultimul dans înainte de a părăsi adolescența. Descriere imagine

Minifotbal Fest Bicaz 2023

Minifotbal Fest Bicaz 2023.⚽⚽⚽ Liceul Carol I Bicaz locul 3. 🏆👏👏 Mulțumim Victoria Tarcău , domnului Vasile Mucenicu și tuturor celor care au pus umărul la organizarea acestei frumoase competiții. La cât mai multe!!!!

Descriere imagine

„SĂPTĂMÂNA VERDE” - Ziua V

În cadrul activităților din săptămâna verde, un grup de 50 de elevi de la clasele de profil umanist în special, însoțiți de 6 profesori (Huțanu Florin, Uță Angela, Hreniuc Gianina, Popescu Iulia, Tepes Ioana și Durican Oana) au efectuat o excursie tematica prin Transilvania. Am conștientizat încă o data ca omul este indisolubil parte a naturii acestei planete prin vizitele la Gradina Zoologica din Tg. Mureș, Gradina Botanică din Cluj-Napoca. Și dacă regnul animal și vegetal au fost bine reprezentate în excursie, nu putea lipsi regnul mineral, prin vizita la una dintre cele mai spectaculoase saline din Europa, și anume Salina Turda. În a doua zi a excursiei am respirat istorie în centrul Clujului și, pentru ca orice excursie are partea ei de distracție, am făcut un tur la castelul Banffy de la Bontida unde ne-am bucurat de locul în care se desfășoară festivalul Electric Castle. Despre aceste amintiri de neuitat, a consemnat organizatoarea excursiei, prof. Durican Oana.

Descriere imagine

„SĂPTĂMÂNA VERDE” - Ziua IV

26.10.2023, a patra zi a săptămânii „Școala verde”, s-a dovedit un nou prilej de manifestare a creativității elevilor. Astfel, elevii clasei a X-a D au răspuns inițiativei doamnelor profesoare Sîrbu Xenia și Botezatu Carmela, realizând un „Copac al mesajelor verzi”, ale cărui „frunze” au menirea să sensibilizeze cititorii cu privire la problemele de mediu. Iar ca urmare a faptului că au considerat că pentru a avea un mediu mai curat e nevoie de implicare și de exemplul personal, elevii clasei a X-a D au decis să participe la curățarea aleilor din jurul liceului. Sub îndrumarea doamnei profesoare Popescu Iulia, elevii clasei a X-a B au vizionat filme. Pentru că încă așteptăm fotografii cu activitățile de astăzi, vă oferim și câteva imagini de la activități rămase nepopularizate din zilele precedente: atelierul de creație al clasei a XII-a B, sub îndrumarea doamnei profesoare Botezatu Carmela, la care au fost concepute mesaje „verzi”, adică mesaje și imagini menite a fi inscripționate pe tricouri, spre a spori grija față de mediul înconjurător, precum și de la dezbaterea organizată la aceeași clasă de elevi cu privire la implicarea cetățenilor în diminuarea poluării, în consumul rațional al resurselor, în valorificarea deșeurilor reciclabile: de la exemplul personal la petiții și chiar la manifestarea inițiativei legislative. Menționăm că în activități au fost implicați toți profesorii liceului, fiind imposibil să consemnăm toate numele și toate activitățile desfășurate.

Descriere imagine