">

Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Activitate Mihai Eminescu

Descriere imagine

Vineri, 13.01.2023, elevii clasei a IX-a B, profilul Științele Naturii, s-au îndreptat mai mult decât cu alte ocazii asupra liricii eminesciene și a personalității marelui nostru poet. La ceas aniversar, au amintit cu mândrie, recunoștință și prețuire de viața și activitatea literară a “poetului nepereche”, recitând versuri, trăind emoțiile liricii romantice, sub coordonarea prof. Mihaela Apetroei și a doamnei bibliotecar Geta Cordel.

Descriere imagine

Activitatea s-a desfășurat într-un cadru deosebit, în incinta Centrului de Documentare și Informare a liceului, unde s-a amenajat și o expoziție de carte, cu numeroase volume ce aparțin poetului Mihai Eminescu.

Descriere imagine

Activitatea a fost desfășurată în parteneriat cu Biblioteca CCD Neamț și a fost dedicată totodată și Zilei Culturii Naționale, ce coincide cu data nașterii poetului, 15 ianuarie. „Rege al poeziei românești”, așa cum a fost numit, nu putem, decât la unison, să fim de acord cu versurile închinate de către Marin Sorescu genialității sale: „ Și pentru că toate astea/ Trebuiau să poarte un nume,/ Un singur nume,/ Li s-a spus EMINESCU.”

Descriere imagine

Text prof. Mihaela Apetroei