">

Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Educație non-formală - excursie școlară în Valea Moldoviței - iunie 2022

Descriere imagine

Călătoria este un mijloc de cunoaștere directă prin intermediul experienței trăite și a bucuriei de a percepe culori, sunete, imagini diferite de cele încărcate de rutina vieții de zi cu zi.

Excursia organizată în zona Bucovinei a fost o posibilitate de evadare din cotidian a tuturor elevilor și profesorilor din grup dar și o modalitate de documentare în privința tradițiilor românești păstrate cu respect și smerenie de sute de ani.

Călătoria noastră a început cu o vizită la Muzeul Oului de la Vama-Bucovina unde ne-am familiarizat cu tehnicile de încondeiere a ouălor sub îndrumarea unui ghid înțelept și răbdător, custodele muzeului.

Descriere imagine

A urmat vizita la Muzeul Ouălor Lucia Condrea, Moldovița, muzeu de autor, cu o colecție impresionantă de aprox. 106 vitrine cu peste 15 000 de ouă încondeiate într-un mod artistic, original.

Plimbarea cu Mocănița a fost o experiență de neuitat precum și masa cu bucate tradiționale, servită de oamenii locului cu drag pentru turiști și ospitalitate. A urmat popasul la un lăcaș de rugăciune și reculegere, mănăstirea Moldovița, așezare călugărească ctitorită de Petru Rareș, voievod al Moldovei.

Întoarcerea spre casă a fost condimentată de o scurtă vizită în Valea Celor 12, comuna Dobreni, Neamț unde am intrat într-o atmosferă medievală de basm cu zâne, elfi dar și războinici neînfricați.

Descriere imagine

Un grup deosebit cu adolescenți curioși și dornici de cunoaștere din clasele a X a A, a X a D, a XI a A, a XI a D și profesori iubitori de călătorii, de spiritualitate și de înțelepciune: prof. Laura Manolică, prof. Gianina Hreniuc, prof. Daniel Mucenicu, director adj. prof. Suzana Hrap

Descriere imagine