Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

LICEUL CAROL I BICAZ - 70 DE ANI DE ISTORIE

Vineri, 12 mai 2023, liceul nostru a îmbrăcat straie de sărbătoare, marcând împlinirea a 70 de ani de la înființare. Am avut alături invitați dragi, foști directori , foști profesori, astăzi pensionari, foști elevi, astăzi oameni cu cariere frumoase, foști membri ai personalului administrativ, sponsori ai evenimentului, reprezentanți ai instituțiilor administrației locale, membri actuali ai colectivului de cadre didactice și ai personalului auxiliar și nedidactic, elevi.

Descriere imagine

Festivitățile au început cu o emoționantă vizită la liceu a tuturor invitaților care și-au amintit momente frumoase, amuzante sau triste din trecut, precum și prieteniile care s-au legat aici și care au durat toată viața.

Am continuat apoi cu un spectacol organizat la Casa de Cultură Bicaz, cu sprijinul deosebit al Primăriei Bicaz și al domnului Petruț Popovici căruia îi mulțumim.

Doamna director a liceului, prof. Valeria Balint, a fost gazda evenimentului , acordând diplome de excelență foștilor directori, foștilor profesori și șefilor de promoție, precum și plachete aniversare reprezentanților instituțiilor partenere. Din partea I.S.J. Neamț ne-a onorat cu prezența d-na inspector Elena Cristina Alungulesei, care a transmis celor prezenți mesajul de suflet al doamnei Inspector General Florentina Luca Moise.

Descriere imagine

Domnul primar al orașului Bicaz, ing. Nicolae Sălăgean a fost prezent la eveniment, susținând un emoționant discurs în calitate de edil al comunității dar și de fost elev al liceului, înmânând, în semn de apreciere, câte un exemplar proaspăt tipărit din Anuarul nr. 3 Bicaz foștilor și actualilor directori ai unității școlare.

Descriere imagine

Domnul prof. Dragomir Oprea, fost director al liceului, a rememorat importante aspecte din istoria regală a școlii noastre, accentuând asupra prestigiosului nume pe care îl poartă și asupra oamenilor minunați care au dezvoltat comunitatea noastră școlară, în timp.

Elevii liceului au realizat un spectacol de înaltă ținută, marcând evenimentul printr-un recital de poezie, cântece, o piesă de teatru, o paradă a costumelor populare din zonă și un regal de dansuri populare susținut de Ansamblul Fluerașul, Tașca (instructor dl. Mihai Minuț, căruia îi adresăm calde mulțumiri).

Descriere imagine

Festivitățile s-au încheiat la Restaurantul ’’La Coca’’ Bicaz unde vechii și noii prieteni ai școlii noastre au depănat amintiri și au servit din minunatele preparate pe care cu generozitate le-au pregătit și le-au oferit sponsorii acestui eveniment: Restaurant La Coca, Restaurant Păstrăvul Auriu, Restaurant Piatra Corbului Bicaz, SC TEODAN S.R.L, d-na Anca Luca , d-na Adriana Suciu.

Descriere imagine

De asemenea, mulțumim domnului Silviu Bogdan Ardeleanu, domnului Daniel Oprea, domnului Vasile Găleanu, domnului Andrei Rogin pentru generozitatea si sprijinul acordat pe parcursul organizării evenimentului.

Text director adj. prof. Suzana Hrap