">

Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Modele în carieră pentru tineri

Descriere imagine

Astăzi, 06.02.2023, s-a demarat în cadrul Proiectului educațional „Modele în carieră pentru tinerii de azi” prima activitate, la care au participat parte din elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul „Carol I” Bicaz, dar și elevi de la clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Bicaz. Activitatea s-a desfășurat începând cu orele 14,00, la sediul Bibliotecii orășenești „Mihai Eminescu”

Descriere imagine

Elevii au avut ocazia să interacționeze cu profesioniști din domeniul medical, invitații activității fiind: doamna doctor Letiția Damoc – managerul Spitalului “Sf. Ierarh Nicolae” din Bicaz, domnișoara doctor Alexandra-Georgiana Bîrsan- medic rezident- cardiologie, Cluj-Napoca, doamna farmacist Emilia Preda - farmacia Belladonna, Bicaz, domnul doctor Alexandru Văsîi- medic rezident medicină dentară, Iași. Cu această ocazie elevii au aflat aspecte interesante, povești de viață și dedesubturi ale profesiilor de medic, asistent medical și farmacist.

Descriere imagine

Invitații au răspuns cu transparență, sinceritate și căldură, încurajându-i pe cei interesați să meargă pe acest drum, dar ca un sfat prietenesc, a fost lansată ideea alegerii profesiei cu inima.

Descriere imagine

Următoarele întâlniri ce vor avea invitați din alte domenii de activitate, se află în etapa de organizare, iar elevii, adevărații beneficiari vor avea parte și de alte experiențe, cel puțin la fel de interesante și benefice pentru orientarea școlară și profesională. Coordonatorii Proiectului „Modele în carieră pentru tinerii de azi” sunt următoarele cadre didactice: prof. Roxana Dumitrașcu, prof. Manuela Cenușă și prof. Mihaela Apetroei. Din echipa de proiect fac parte profesorii diriginți ai claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Carol I Bicaz (prof. Mihaela Scurtu, prof. Laura Manolică, prof. Ioana Țepeș, prof. Daniel Mucenicu). Parteneri în proiect sunt: Liceul “Carol I” Bicaz, CJRAE Neamț, Biblioteca “Mihai Eminescu” Bicaz și Școala Gimnazială “Regina Maria” Bicaz.

Descriere imagine

Text: prof. Apetroei Mihaela