Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Nu tremur la cutremur

Declanșarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mișcările seismice au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obișnuiți să considere Pământul ca un suport sigur. În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereții şi se prăbușesc clădiri, oamenii sunt cuprinși de o spaimă cumplită, după care își revin cu greu.

Descriere imagine Trebuie să înțelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar consecințele lui, mai mult sau mai puțin grave, cu mai multe sau mai puține victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înțelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situație.

Descriere imagine

Campania națională de informare și pregătire a populației pentru cutremur „Nu tremur la cutremur” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Descriere imagine

Astfel la liceul nostru pe data de 16.10.2023 s-a desfășurat un exercițiu de alarmare cu simularea unui cutremur. Elevii au respectat indicațiile date și totul a decurs în bune condiții.

Text. Informatician Vancea Ioan

Descriere imagine Descriere imagine Descriere imagine Descriere imagine Descriere imagine