Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Ziua mondială a diabetului zaharat

Ziua mondială a diabetului zaharat - activități online

Luna Noiembrie este luna albastră de conștientizare a diabetului, iar 14 noiembrie este ziua Mondială a diabetului zaharat. Colega mea Larisa Filimon, clasa a XII-a D, a marcat foarte frumos acest eveniment important, mai ales că în acest an s-a sărbătorit centenarul descoperirii insulinei, la aceasta descoperire participând un cercetător român (dr. Nicolae Paulescu).

Am răspuns cu bucurie invitației colegei mele, de a împărtăși aspecte din experiența personală, eu fiind un pacient cu diabet zaharat tip 1, dependent de insulina. M-am bucurat enorm că am putut transmite informații despre viața dulce a oamenilor cu diabet și că am pus accent pe importanța conștientizării acestei patologii. Un stil de viață sănătos și echilibrat poate scădea riscul de apariție a diabetului zaharat tip 2. Am făcut de asemenea o prezentare a tehnologiei și inovațiilor în care am discutat despre aparatura folosită de un pacient diabetic tip 1 în tratamentul său. Mulțumesc mult colegei mele pentru că m-a ales să colaborăm și să realizăm acest eveniment cu scop informativ împreună.

La activitate au fost prezenți pe platforma classroom un număr de aprox. 35 de elevi și profesori din liceul nostru. Mesajul meu este să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să aveți speranță și un strop de optimism, astfel reușim să trecem peste toate și să trăim, dar nu oricum : SĂ TRĂIM FRUMOS. Text elev Gabriela Voaideș, clasa a XI a A

Descriere imagine

Descriere imagine

Descriere imagine