Logo Liceul Carol I Bicaz

Tradiție și personalitate în educația nemțeană

Ziua națională "Fără tutun"

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN” care are scopul de a conștientiza publicul și decidenții politici în legătură cu enorma povară socială (boli/ dizabilități/decese premature) generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de modificări comportamentale și măsuri legislative adecvate. Campania din acest an este un apel pentru conștientizare asupra pericolului ascuns, prin sloganul: „ȚIGĂRILE FĂRĂ FUM NU SUNT ȘI FĂRĂ RISCURI!”

Scopul campaniei este prevenirea inițierii consumului produselor din tutun încălzit (HTP - Heated Tobacco Products) și al țigărilor electronice (ENDS - Electronic Nicotine Delivery Systems), precum și descurajarea utilizării acestor produse promovate ca fiind mai puțin nocive, prin creșterea nivelului de informare și conștientizare în rândul populației privind nocivitatea acestor produse. Creșterea dramatică a utilizării acestora, în special de către adolescenți și adulți tineri, reprezintă un semnal de alarmă pentru sănătatea publică, existând o îngrijorare din ce în ce mai mare că utilizarea noilor produse ar putea cataliza tranziția spre utilizarea altor produse din tutun sau a drogurilor recreative.

Țigările electronice și dispozitivele de încălzire a tutunului sunt comercializate masiv și oferă utilizatorilor o modalitate de a se bucura de produse aparent „cu risc redus” și „fără fum”. Dar, în lumina celor mai recente date privind impactul pe sănătate, consumul noilor produse se conturează ca o amenințare la adresa sănătății populației.

Campaniei naționale , susținută și promovată de DSP NEAMȚ prin COMPARTIMENTUL DE EVALUARE ȘI PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII, i s-au alăturat și elevii claselor a XI a B și a XI a D de la Liceul Carol I Bicaz, care desfășoară în acest an școlar ore de EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE. Pe această cale, le mulțumim pentru implicare.

Prof. Roxana Dumitrașcu

Descriere imagine

Descriere imagine

Descriere imagine